Arborétum
Arborétum Szarvas
A szarvasi arborétum, közismertebb nevén Pepi-kert; a Hármas-Körös egyik holtága mentén alakult ki, és mára hazánk egyik legnagyobb és legjelentősebb élő fagyűjteményének számít, ahol száz évet megélt mocsárciprusokat, mamutfenyőket is láthatunk 82 hektár területen.
ViziszínházViziszínház Szarvas
Magyarországon egyedülálló építészeti megoldásként - egy finoman stilizált várkastély és egy amfiteátrum szelíd ötvözeteként épült fel egy remekbe szabott új gyalogos fahíd szomszédságában. Ez a színpad egyfajta összművészeti játszóteret kíván biztosítani a magyar és a Kárpát-medencei színjátszásnak

Körösvölgyi Látogatóközpont és ÁllatparkÁllatpark Szarvas
Az Állatparkban 48 hal, hüllő-, madár- és emlősfaj egyedeit tekinthetik meg az érdeklődők. Az Anna-ligeti Tanösvény mentén- mintegy 1450 méteres szakaszon – 5 madárvoiler, 5 ragadozóház, lekerekített vizes élőhelyek, külön átjárható mókusház, kültéri teknősterrárium, 5 nagy kifutó és 1 speciális, veszélyes állat tartására alkalmas kifutó ad otthont a bemutatott állatoknak.
SzárazmalomSzarvasi szárazmalom
Magyarország egyetlen, eredeti helyén és állapotában megmaradt működő szárazmalma Szarvason található.

Magyarország közepeMagyrország közepe-Szarvas
Szarvas a történelmi Magyarország közepe, amit a Szarvasi Arborétumtól néhány száz méterre található malom-emlékmű jelez
Holt-Körös Szarvason Holt Körös Szarvas
Szarvas és térségében található a milliónyi természeti élményt rejtő Körös-holtág, mely a térség kedvelt horgász és fürdőhelye.
A Holt-Körös 29 kilométeres hosszával Magyarország ötödik legnagyobb állóvize,  a horgászatot kedvelők itt igazán hódolhatnak szenvedélyüknek.
Ha valaki a víz és a természet szerelmese, akkor sétahajóval, csónakkal a vízről tekintheti meg az érintetlen környezetet, a Holt-Körös gazdag élővilágát.
Szarvasi Szent Klára gyógyfürdő
Szarvas városában már a török idők óta jelen van a fürdőkultúra. 1884-ben épült meg az első nyilvános gőzfürdő, 1902-ben pedig a gyógyfürdő, mely 2004-ben teljes felújításon esett át. A komplexumbangyógyfürdő szarvas találhatunk egy termálmedencét, egy gyógymedencét, egy tanmedencét, egy úszómedencét és egy pezsgőfürdőt is.A fürdőben a gyógyászati részlegen, a gyógyulni vágyók számos elérhető kezelésből választhatnak: bachvirág terápia, kineziológia, íriszdiagnosztika, gerincgyógyászat, yumeiho és nyirokmasszázs, iszappakolás, vízsugármasszázs.